אשפוז חולים סיעודיים וקשישים תשושי נפש
על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי משנת 1994התשנ"ד, אשפוז חולים סיעודיים ותשושי נפש הינם באחריות המדינה בהתאם לחוק ביטוח בריאות ממלכתי.
מיהו החולה הסיעודי? חולה סיעודי הוא אדם בעל מוגבלויות פיזיות, מחלות כרוניות, נכות ושיתוק אשר אינו מסוגל לבצע את מרבית מהפעילות היומיומית וזקוק לעזרה צמודה בפעולות בהם הוא מתקשה כגון: האכלה או עירוי זונדה, שתייה, רחצה, טיפול בהפרשות, טיפול בפצעי לחץ, קשיי הליכה וניידות וכדומה.
חולה סיעודי יכול להיות מוגדר כחולה סיעודי הזקוק לעזרה ברוב שעות היום או חולה סיעודי מורכב הזקוק לעזרה 24 שעות ביממה.
מיהו תשוש נפש? חולה תשוש נפש הוא אדם אשר אובחן על ידי רופא פסיכוגריאטר כתשוש נפש, אדם בעל הפרעה נפשית או נוירולוגית, אדם אשר לא מתמצא בזמן ובמקום ואינו מסוגל לתפקד באופן עצמאי או חלה ירידה משמעותית בתפקודי המוח, ירידה בקוגניציה, בעיות זיכרון, חוסר מודעות לצרכים אישיים והיגיינה, גם בשל חשש שיפגע בעצמו או בסביבתו. (לדוגמא: חולי אלצהיימר).
הליך אשפוז חולים סיעודיים ותשושי נפש
הליך האשפוז כולל מספר שלבים המצריכים זמן וסובלנות מצד בני המשפחה. על מנת לאשפז את החולה הסיעודי או תשוש הנפש, יש צורך בדו"ח סוציאלי אשר יינתן לאחר בדיקה רפואית ובדיקה סוציאלית על מנת לבדוק את כשירותו של הקשיש.
כמו כן, יש צורך באישורים רפואיים המאשרים את הבעיה או אישורים מהפסיכוגריאטר. האשפוז יעשה אך ורק בבתי חולים או מוסדות בעלי אישור ורישיון עבודה מטעם משרד הבריאות. כל הסדרת הטפסים והניירת הכרוכה באשפוז חולה תתבצע במשרד הבריאות הקרוב לביתך.
לאחר קבלת כל הטפסים הדרושים, ועדה מקצועית של משרד הבריאות תדון במקרה ותתאים לחולה את המסגרת התואמת לו בהתאם למגבלותיו. לעיתים יש צורך לחכות ברשימת המתנה עד לרגע בו יתפנה מקום בבית החולים או המוסד הרפואי.
בני המשפחה חייבים לחתום על כתב התחייבות ולהשתתף בחלק מסכום התשלום למוסד הרפואי. במקרים בהם, אין ביכולת המשפחה לעמוד בתשלומים למוסד הרפואי, ניתן להגיש בקשה בכתב באמצעות עובד סוציאלי לועדת ערר של משרד הבריאות.
אילו שירותים ניתנים במהלך האשפוז?
במהלך האשפוז, תוצמד לחולה רופא ואחות אשר ילוו אותו במהל שהייתו במוסד הרפואי. הליווי הרפואי כולל בקרה ואבחון על מנת לבחון שיפור או הרעה במצבו הבריאותי או הנפשי של החולה.
כמו כן, ניתן לקבל תמיכה ועזרה סוציאלית, טיפולים באמצעות פיזיותרפיסט, מרפאים בעיסוק, מתן עזרה בפעולות היומיומיות הכוללות: עזרה ברחצה, ניקוי הפרשות, האכלה, שתייה, הלבשה והפשטה, ניידות, מניעה וטיפול בפצעי לחץ, שיפור שליטה בסוגריים, מעקב רפואי הכולל בדיקות דם, לחץ דם וכדומה, רכישת תרופות, עזרה לחולים הזקוקים לעירויים יומיומיים או התערבויות רפואיות אחרות (כגון: זונדה לקיבה), חולים במצב סופני, חולי דיאליזה, חולי סרטן בשלבים מתקדמים.
יש לך שאלות בנושא אשפוז חולה סיעודי או קשיש תשוש נפש? פנה/י אלינו!
|