טיפול באמצעות NLP ושיטות דימיון מודרך


הדימויים שאנו מעלים בעיני רוחנו עשויים גם להיות מוגדרים כמחשבה שמעוררת את חושי הראייה, השמיעה, הטעם, הריח או המישוש. המושג "דמיון מודרך" מתייחס אם כן למגוון רחב של טכניקות, כולל דמיון פשוט וסוגסטיה עצמית בשימוש בדימויים שונים, מטאפורות וסיפורים, אשר כולם מכניסים את המדמיין לעולם של פנטזיה ומשחק.

דמיון מודרך או NLP הוא חלק מקבוצת ההתערבויות הטיפוליות שנעשות על מנת ליצור גישה אל הלא מודע, יחד עם אסוציאציות חופשיות, ציורים, פירוש חלומות ועוד.

הוא מתקיים בדרך כלל במהלך טיפול נפשי, או על ידי המטפל עצמו, או על ידי קלטות שהמטופל מאזין להן בביתו. בשלב מתקדם יותר יכול המטופל להיכנס לתהליך הדמיון המודרך לבדו, לצרכי הרפיה ואימון.

כיצד מתבצע טיפול באמצעות דמיון מודרך הלכה למעשה?

דמיון מודרך מתחיל בדרך כלל בהרפיית גופו של האדם, והיכנסות למצב ישיבה נוח. לאחר מכן מדריך המטפל את המטופל בתהליך, ולוקח אותו "לסיור" בעולם אחר - או עולם פנטסטי שאין למטופל נגיעה אליו, או לעולם אידיאלי של המטופל. 

הטיפול בשיטה - תוקף מדעי

אמנם בעבר דמיון מודרך נחשב לגישה משלימה או אלטרנטיבית לטיפול הנפשי הקלאסי, אך כיום גישה זו מוצאת תוקף מדעי וקבלה כללית, ומטפלים רבים מסוגים שונים משתמשים בו על מנת ללמד רגיעה פסיכו פיזית, הקלה על חרדה ותחושת דיכאון, התגברות על הרגלים מסכני חיים, פתרון קונפליקטים, והכנה ללידה ולניתוחים מורכבים.

כיצד עובדים הדימויים בדמיון המודרך?

דימויים מנטאליים נוצרו זמן רב לפני שלמדנו להשתמש במילים, ובכך הם נמצאים בבסיס הדרך בה אנו תופסים את עצמנו, את העולם שסביבנו, ועד כמה מוטיבציה יש לנו לטפל בעצמנו. דימויים אלה משפיעים על האמונות שלנו בעוצמה רבה, והם הדרך שלנו להתחבר אל יכולות הריפוי שבתוכנו.NLP או דמיון מודרך

נמצא כי כמעט כל טקסי הריפוי המוכרים עושים מניפולציה לדימויים האלה באופן גלוי או באופן סמוי.

אם נתבונן בתרבויות שונות נראה אכן כי כך הדבר: בקרב הילידים האמריקאים, ההודים, נוצרים ודתות אחרות. בעוד שבעבר קשרו את יכולות הריפוי של המחשבה והדמיון לאפקט פלסבו, כיום יודעים כי ניתן לאמוד מדדי הצלחה אלה, ולתת להם תוקף בהבנת וקבלת תהליך הריפוי.

בפסיכותרפיה, שיטת הדמיון המודרך קיימת כמאה שנים, למרות שהיא מעולם לא נכנסה כהתערבות חובה בארגז הכלים של המטפל, ולכן היא לא מופיעה בכל טיפול פסיכותרפי.

ככלל, ניתן לומר כי דמיון מודרך מסייע למטופלים להתחבר אל המשאבים הפנימיים שלהם:

הקוגניטיביים, הפיזיים והאפקטיביים (מצבי הרוח) שלהם. המטרה היא לא לשתול דימויים חדשים במוחו של המטופל, אלא לסייע לו להכיר את הדימויים הקיימים במוחו ולהנחות אותו כיצד לעבוד איתם באופן יותר יעיל.

ישנם מטפלים המשתמשים בדמיון מודרך כדי ללמד את המטופל מיומנויות חדשות, או להשפיע על התפתחותו פיזיולוגית, כמו בנושא של שיקום לאחר תאונה, או החלמה ממחלות קשות.

עם זאת, הרוב משתמשים בשיטה על מנת להעלות חומרים לא מודעים, או ליצור מצב של רגיעה וטיהור המחשבה.







לקבלת סיוע אישי חייג/י: 03-6470305


מאמרים אחרונים

קישורים
- פסיכולוג תעסוקתי
- לחץ ונשירת שיער
- גירושין וילדים
- אכילת יתר והתמכרות לאוכל
- סכיזופרניה אצל ילדים



התמודדות מול אבל ואובדן | הפרעות קשב אצל מבוגרים | נוירוזה | בעד ונגד ריטלין | הילד בדיכאון? | טיפול זוגי / משפחתי | לחץ נפשי | מפת האתר
דמיון מודרך - טיפול באמצעות NLP ושיטות דימיון מודרך בריאות הנפש שלך...

כל הזכויות באתר שמורות לבעליו החוקיים!