איך להתמודד עם לחצים נפשיים?


לחץ (stress) היא מחלה של המאה ה-21 אשר גורמת להשלכות לא נעימות בכלל: מחלות לב ולחץ דם, התמוטטות עצבים, בעיות במערכת העיכול ועוד שלל מחלות שונות.

אנו חיים בעידן מלחיץ מאד, בקצב חיים אינטנסיבי וביומיום אנו חווים אירועים שגורמים לנו ללחץ ומתח נפשי. איך מתמודדים עם המצב?

לחץ הינו תגובה של כל המערכות בגוף למצב חירום. במקור אדם היה זקוק למידה מסוימת של לחץ כדי לשרוד. כשהאדם הקדמון היה צריך לברוח מנמר או להילחם נגדו גופו היה מגיב במצב של דריכות מלאה ומוכן לפעולה מיידית.

היום הנמר כבר לא רודף אחרינו, אנחנו לא צריכים לברוח או להילחם אבל גופנו רוב הזמן נמצא במצב של כוננות לפעולה שלא מתרחשת.כתוצאה מכך אנו מותשים ועייפים בסוף היום, חווים דאגה או דיכאון, עצבניים וחסרי סבלנות.

בואו לקרוא על: נשירת שיער כתוצאה של לחץ נפשי

איך מתמודדים עם לחץ?

אנשים רבים מעדיפים לקחת כדור או טיפות הרגעה אשר יעשו את העבודה באופן כמעט מיידי. יחד עם זאת, הבעיה לא באמת נפתרת ועלולה להיווצר תלות.

ישנה גישה המעודדת מניעת מצבי לחץ: עדיף למנוע את הבעיה מאשר לפתור אותה אחר כך.

אחת השיטות למניעת לחץ הינה תכנון נכון של הזמן. חשוב לתכנן את היום שלנו בצורה כזו שישנם מרווחי זמן בין פגישה לפגישה כדי שלא נהיה בלחץ לאחר.

כמו כן, מומלץ לקחת בחשבון דברים לא צפויים, להגדיר פרקי זמן קצובים שאתם תרצו להקדיש לביצוע כל מטלה, להפריד בין חשוב לדחוף ולא לדחות משימות כי אז הן יהפכו לדחופות וחשובות וכתוצאה נהיה בלחץ להספיק לבצע אותן.

פעילות גופנית ככלי שחרור לחצים

כל פעילות גופנית משחררת לחץ ומתח. לחץ גורם לדריכות של כל המערכות בגוף ואם אנחנו לא עושים שום פעולה האנרגיות שלנו לא משתחררות וגורמות להרס עצמי. תמצאו סוג ספורט שאתם אוהבים לעשות ותקפידו לעשות אותו פעמיים – שלוש בשבוע.

זאת יכולה להיות כל פעילות ספורטיבית שאתם נהנים ממנה: ריצה, ספינינג, שיעור אירובי, ריקוד, כדורגל, שחיה, קפוארה, יוגה, פילאטיס וכו'.

דמיון מודרך

כדי לבצע תרגיל של דמיון מודרך תתפסו פינה שקטה שאף אחד לא יפריע לכם שם.

בהתחלה תשתדלו לנשום לאט ולקחת נשימות עמוקות. תעצמו עיניים ודמיינו לעצמכם את המקום שאתם הכי אוהבים להיות, בו אתם מרגישים הכי בטוחים, רגועים ושלווים. זה יכול להיות חוף הים, הבית שלכם, אגם כחול המוקף בהרים – כל דבר שנותן לכם הרגשה של רוגע ושלמות.

דמיינו שאתם יושבים או שוכבים ונהנים מהנוף ותחושה של רוגע ושלווה ממלאת את גופכם ואת נשמתכם.

מדיטציה ונשימות

תלמדו לנשום נכון. ישנן טכניקות נשימה אשר מסייעות להגביר את המודעות לנשימה נכונה ועוזרות מאד במצבי לחץ. תוכלו למצוא ברשת לא מעט הדרכות והסברים לטכניקות הללו.

אפשר לשלב את תרגילי הנשימה עם מדיטציה, מצב שבו אנו מתנתקים מכל הלחצים והמתחים של העולם הגשמי, מנקים את התודעה שלנו ומתחברים לעצמנו. כדאי לנסות  מדיטציה קבוצתית בהנחיית המדריך.

כמו כן, ניתן למצוא מידע רב ברשת, לראות סרטונים של מדיטציה ולהאזין למוסיקה המדיטתיבית.

אם אין לכם זמן לכל הטכניקות המפורטות לעיל תנסו את הדבר הבא: כשאתם בדרך הביתה או לעבודה בפקק מטורף, אתם מאחרים והנהג באוטו לפניכם מעצבן אתכם; תסגרו חלונות, שימו מוסיקה ותצעקו הכי חזק שאתם יכולים!

הפעולה משחררת לחץ ומתח בצורה מדהימה ואפשר לחזור עליה מספר פעמים במידת הצורך, כדאי לנסות. חשוב רק להקפיד על חלונות סגורים.
 

ניתן לפנות אלינו בכל שאלה, נשמח לסייע ולהפנות לגורמים מקצועיים כמו פסיכולוגים או פסיכיאטרים, לחצו כאן:  צור קשר







לקבלת סיוע אישי חייג/י: 03-6470305


מאמרים אחרונים

קישורים
- התמכרות
- טיפול אלטרנטיבי
- טיפול תרופתי
- הפרעות אכילה
- התמודדות עם דיכאון
- על שיטת הטיפול מיינדפולנס
- הפרעות אישיות



פוסט טראומה | חרדות חברתיות | מאניה דיפרסיה | פסיכוגריאטריה | תשישות כרונית | התקף חרדה | כדורים להפרעות מצב רוח | מפת האתר
כיצד ניתן להתמודד עם מצבי לחץ נפשי או סטרס?

כל הזכויות באתר שמורות לבעליו החוקיים!