מטפל או מטפלת - טיפים לבחירה שתתאים לך!


ארועים משמעותיים בחיים שלנו מחייבים קבלת החלטות רצינית ושקולה. אנו מתלבטים לאן לכוון את חיינו מבחינת קריירה, מקום מגורים ובאיזה בן זוג לבחור. גם בחירת פסיכולוג הינה החלטה משמעותית ומעלה את השאלה האם לבחור במטפל גבר או במטפלת אישה.

עבור חלק מהאנשים העומדים בפני החלטה זו אין התלבטות כלל והבחירה ברורה להם, וזה כמובן בסדר גמור. אך, מהי התשובה עבור אלו שכן מתלבטים: האם ישנה חשיבות לבחירת מין המטפל ואם כן, באיזה נבחר - בין המין שלנו או בין המין השני?

הכלל הראשון לבחירת מטפל/ת לטיפול פסיכולוגי

כמו במקרים אחרים בתחום בריאות הנפש, חשוב מאוד לזכור כי אין פה תשובה נכונה או לא נכונה, למעשה הכל תלוי בהרגשה הפנימית ובהעדפה ראשונית.

לכן, אם יש לך נטייה או תחושת בטן לגבי ההעדפה שלך, הכי טוב "לזרום" עם ההרגשה הזו וסביר להניח כי בעתיד תראה/י כי אכן זו הייתה הבחירה הנכונה בשבילך, או תוכל/י לגלות את המשמעות המיוחדת עבורך בבחירה זו. אם בכל זאת תחושת הבטן שלך עמומה ואינך בטוח בכיוון שתרצה לבחור, צוות המרפאה ישמח לשמוע ולייעץ לך באופן אישי.

למי שרוצה לדבר עם איש מקצוע, ללא תשלום וללא התחייבות, אנחנו ממליצים להתקשר לקליניקה לתמיכה רגשית ונפשית של ד"ר טל בטלפון: 1-800-100-172 שם תקבל/י מענה של מטפל או מטפלת מיקצועי, שיוכל לסייע לך באופן אישי ודיסקרטי.

מחקרים מראים כי כפי שחשובה מידת ההתאמה בין בני הזוג, כך גם חשובה מידת ההתאמה בין המטפל למטופל ומידת התאמה זו תנבא את מידת ההצלחה של הקשר הטיפולי. השאלה היא האם מידת ההתאמה בין מטפל למטופל קשורה בהכרח במינו של כל אחד מהם.

הכלל השני לבחירת מטפל/ת

יותר מאשר החשיבות של בחירת מין המטפל חשוב יותר להרגיש כי נוצר איזשהו "קליק" בין המטופל לבין המטפל, שכן "קליק" זה הוא שיאפשר להיפתח מבחינה רגשית למטפל ולבסס קשר טיפולי מועיל.

ובכל זאת כאשר אנשים חושבים איזה מטפל לבחור יכולות לעלות תהיות שונות לגבי מה יהיה יותר טוב עבורי: האם למצוא מטפלת אישה כי ידוע שהן מכילות יותר ובעלות נטייה טבעית להקשבה? האם עלי כאישה למצוא מטפל גבר אסרטיבי שיעמיד אותי מול הבעיות שלי ולא ייתן לי לברוח מהן? האם כגבר עלי למצוא מטפלת אישה שתהווה עבורי את האם שלא הייתה לי ותשלים לי את חסכי הילדות שלי?

כלל שלישי ואחרון לפי שתקבל/י החלטה

לכל התלבטויות והשאלות התשובה היא אחת: זה לא באמת משנה! לאורך הטיפול, פסיכולוג טוב אמור להיות מכיל, בעל יכולת הקשבה ולייצג דמויות משמעותיות מהעבר של המטופל.

דרך יצוג הדמויות המטופל יוכל להתמודד ולפתור את הקשיים שדמויות אלו מהוות ולהמשיך הלאה, מבלי ההשלכות המעיקות של עברו.

תהליך זה נקרא בשפה המקצועית העברה או Transference. בהעברה המטפל הוא דמות המתחלפת על פי הקשיים שהמטופל מעלה, כלומר המטופל עצמו הוא שיוצר את אותה הדמות אצל המטפל, ולכן אין זה משמעותי כלל אם המטפל הוא גבר או אישה.

פעם המטפל הוא האם חסרת האונים והחלשה, ופעם הוא האב הביקורתי שלא מפגין אהבה. כך גם בכל פעם מגיב המטופל אחרת אל המטפל, אם בבוז או התנשאות כלפי דמות האם או בפחד ויראה מדמות האב.

בהעברה אנו חווים שוב ושוב את העבר שלנו עם דמות שהייתה משמעותית לנו ומגיבים באותם דפוסים בהם השתמשנו בעבר. דרך תגובות אלו יכול המטפל לכוון את המטופל ליצירת חוויה מחודשת ומתקנת מול אותה הדמות ולשנות דפוסי מחשבה והתנהגות בעצמו, שמפריעים בקשרים עם אחרים בהווה.

ולבסוף, כבכל החלטה, אפשר גם להתחרט ולאפשר הזדמנות חדשה, להתמודד עם הקשיים ולהרגיש טוב יותר.

הפסיכולוגית ענבל חזקיה חלפון מסבירה עוד בנושא:

 

קיראו ותדעו: איזה טיפול פסיכולוגי מתאים לך?







לקבלת סיוע אישי חייג/י: 03-6470305


מאמרים אחרונים

קישורים
- הילד שלך בדיכאון?
- דיכאון לאחר לידה
- פסיכולוג ילדים
- טיפול באכילת יתר
- על שימוש בריטלין
- טיפול זוגי בבגידה



לדעת יותר על: הדרכת הורים | על גירושין וילדים | חרדה חברתית | מיינדפולנס | ביופידבק | ניקיון והיגיינה | התמכרות לסמים ואלכוהול | מפת האתר
איך תבחר/י את המטפל/ת שיתאים במיוחד עבורך?

כל הזכויות באתר שמורות לבעליו החוקיים!